Projectomschrijving

In de afgelopen twee jaar hebben AZC, Thermen2 & Alphen Beweegt de interventies School en Zwemsport en Zwemsportaanbod voor ouders uitgevoerd. Vijf betrokken basisscholen met meerdere locaties hebben kennis gemaakt met de zwemsport.

Gediplomeerde trainers hebben 1230 leerlingen voorzien van vijf leerzame lessen en sloten de activiteit af met een evenement. De lessen zijn gekoppeld aan onder andere waterpolo, synchroonzwemmen, wedstrijdzwemmen, schoonspringen. Door een samenwerking met JOGG hebben kinderen tijdens hun eerste les kennis opgedaan over een gezonde leefstijl en over het maken van de juiste keuzes.

Naast deze activiteit hebben ouders van jonge kinderen hun zwemvaardigheid bij kunnen houden of verbeteren op de zondagochtend. Hier is ook een verbreding in het aanbod geweest met als partner de Alphense reddingsbrigade. Hierdoor zijn ruim 115 ouders bekend geraakt met de mogelijkheden van de vereniging.

Via de activiteit voor ouders is het beweeggedrag van jonge ouders verbeterd. Zo zijn zij structureel meer gaan bewegen en bewust geworden over het belang van bewegen. Deze activiteit blijft ook na de subsidieperiode bestaan.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website