Projectomschrijving

Make a Move Assen heeft zich primair gericht op twee aandachtswijken met een lage-SES van de gemeente Assen, Peelo en Pittelo waar het sportaanbod beperkt is. In deze aandachtswijken zijn twee interventies opgezet van Sportimpuls. Deze interventies zijn gericht op het ontwikkelen van een positieve beweegattitude, met als overkoepelende naam Make a Move en zijn opgezet door voetbalvereniging ACV in nauwe samenwerking met Kinderdagverblijf Pinokkio, Alfa college Assen en de in de wijken gevestigde basisscholen.

Resultaten:

  • Per week worden er op tot op heden 330 kinderen in beweging gebracht. Dit zijn zowel kinderen uit de aandachtswijken als kinderen van de Kinderdagverblijf Pinokkio. 
  • Per 40 weken worden er minimaal zes verschillende sporten aangeboden. 
  • Op Kinderdagverblijf Pinokkio hebben 12 pedagogisch medewerkers de cursus 'Beweegplezier vanaf 4' gevolgd, zij bieden minimaal 1 keer per week Make a Move aan op de opvang. 
  • Aan de voetbalclinic’s die op alle 6 de basisscholen Pittelo en Peelo zijn gegeven hebben 850 kinderen mee gedaan. Ongeveer 360 kinderen hebben deelgenomen aan het naschoolse wijkentoernooi jaar 2. 
  • Bij voetbalvereniging ACV heeft een stijging in ledenaantal plaats gevonden van 29% in de afgelopen 2 projectjaren. 
  • Elke week wordt er op twee locaties in Pittelo en Peelo voetbal aangeboden voor kinderen uit de wijken.

Beide projecten zijn geborgd door een netwerk van samenwerkingspartners.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website