Projectomschrijving

De afgelopen twee jaar zijn er in de Utrechtse wijk Overvecht door 16 jongeren sportevenementen georganiseerd voor de kinderen en jongeren in Overvecht. Zij hebben aan de hand van door de Cruyff Foundation opgeleide coaches vaardigheden ontwikkeld en hiermee verschillende succesvolle evenementen georganiseerd.
Waar het doel was om 250 kinderen en jongeren te bereiken, zijn meer dan het dubbele aantal jonge wijkbewoners bereikt. Zij zijn geactiveerd om te gaan sporten, waarbij de projectjongeren ook aandacht hebben besteed aan omgangsvormen en gezonde voeding. Dat de voetbalvereniging van waaruit deze activiteiten werden georganiseerd inmiddels met een ledenstop kampt vanwege de vele aanmeldingen, bewijst dat het activeren van de jeugd een positieve boost heeft gekregen.
Wat zeker niet vergeten moet worden, is de leerschool die de 16 jongeren hebben gehad in het jaar dat zij actief waren voor sportimpuls. Zij hebben zich zichtbaar ontwikkeld in onder andere communicatieve vaardigheden, omgaan met afspraken en het nakomen hiervan, het tonen van initiatief en omgang met hun eigen rol als voorbeeld voor de jongere jeugd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website