Projectomschrijving

Zo’n 2150 schoolgaande kinderen in de stad Den Bosch zijn de afgelopen twee jaar uitgedaagd basketbal te omarmen als probaat middel tot speels bewegen. En het bewegen in de beschermende omgeving van de klas meteen aan te grijpen tot het verder ontwikkelen van sociale vaardigheden. Dit op uitnodiging van de Basketball Academy Den Bosch die ze daadwerkelijk in beweging bracht in lessen op school, ‘naschoolse’ clinics, toernooien en trainingen bij de nieuw opgerichte vereniging Flash.
Waar zich inmiddels 25 kinderen bij aansloten. Daarnaast meldden zich al enkele tientallen kinderen bij de bestaande clubs in de gemeente Den Bosch.
Zo kwamen de kinderen uit enkele sociaal wat zwakkere wijken in de gemeente in beweging en – de vurig gewenste ‘bijvangst’– werden hun leraren meteen geschoold in het benutten van de kansen die basketbal als eigentijdse urbansport biedt, om ze ook straks in beweging te houden. Ze zijn nu van harte welkom bij de clubs in de gemeente Den Bosch. Of kunnen meedoen aan de scrimmages, wedstrijdjes en toernooien in het 3x3-basketbal die de Bossche basketbalschool voor de jeugd uit het primaire en voortgezette onderwijs op gaat zetten op de achttien outdoor-courts die de gemeente rijk is.’

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website