Projectomschrijving

Personeel van basisscholen de Bron, de Parkschool en de Horizon in Delft zijn begin van het project meegenomen in de Beweeg Wijs methodiek. Vanuit deze training zijn schoolbeweegteams gevormd. Interventie-eigenaar Beweeg Wijs heeft daarnaast een beweegcoach van Haaglanden Beweegt getraind tot speelpleincoördinator.
Gezamenlijk zijn zij aan de slag gegaan met de implementatie van Beweeg Wijs. De speelpleincoördinator zet wekelijks de spellen uit, juniorcoaches (kinderen uit groep 7/8) begeleiden de spellen en spreken kinderen aan op hun gedrag. Na de stop van de subsidieperiode hebben de docenten de rol van de speelpleincoördinator
overgenomen. Naast de 3 scholen in de aanvraag is er in Tanthof een extra school toegevoegd, namelijk De Ark. Dit betekent dat er wekelijks ruim 620 kinderen deelnemen aan Beweeg Wijs activiteiten tijdens schooltijd. In 2018 zijn er verschillende evenementen georganiseerd door de buurtsportcoaches met daarin een rol voor Beweeg Wijs. Dit wordt in 2019 gecontinueerd. Sport/beweegaanbieders geven Beweeg Wijs in hun aanbod in de verschillende buurtsportverenigingen aandacht. Tot slot besteden de scholarshippers van de Richard Krajicek Foundation (i.s.m. Delft voor Elkaar/buurtsportcoaches) naschoolse activiteiten op de Beweeg Wijs veldjes.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website