Projectomschrijving

AORC/Lebo Vastgoed (inmiddels Asv LEBO) heeft de toegekende sportimpulssubsidie met succes kunnen uitvoeren. De subsidie aanvraag bestond uit twee interventies. De interventie school en voetbal was bedoeld voor kinderen uit de groepen 7 & 8. Middels lessen op scholen, een echte zaalvoetbalcompetitie en trainingen op de club probeerde de vereniging de kinderen te enthousiasmeren en aan het sporten te krijgen. Uiteindelijke doel is om deze kinderen door te laten stromen naar een sportvereniging.
De interventie zaalvoetbalacademie bestaat uit het opleiden van jongens en meiden van het Calvijn College. Middels de KNVB Scheidsrechters cursus en de JSB cursus kunnen de leerlingen stage lopen op de scholencompetitie van de club. Na het succesvol afronden stroomt de cursist door naar de vereniging.
Beide interventies zijn inmiddels met succes voortgezet zonder de hulp van subsidie. De scholencompetitie is momenteel met meer dan 80 deelnemers nog nooit zo succesvol geweest. De zaalvoetbalacademie is geïntegreerd in de opleiding van het Calvijn College. Jaarlijks stromen er jongeren door naar de vereniging en worden ze op verschillende projecten ingezet. Keyfactor is de goede samenwerking tussen de vereniging, het Calvijn College en de basisscholen.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website