Mobiele menu

www.sense.info, de ontwikkeling van een nationale webservice voor seksuele gezondheid

Projectomschrijving

Begin 2008 heeft het Ministerie van VWS de Aanvullende eerstelijns seksualiteitshulpverlening (ASH) voor jongeren gestart. Het RIVM verstrekt de ASH subsidie aan acht coördinerende GGD’en, zodat soa- en seksualiteitshulpverlening beter op elkaar afgestemd worden. Deze regeling financiert de Sense spreekuren voor jongeren tot 25 jaar. Ter ondersteuning van de ASH is een landelijke website ontwikkeld: www.sense.info. De website moet de Sense spreekuren toegankelijke maken voor jongeren en is daarom samen met jongeren gemaakt. Hun behoeften, ervaringen en vragen rondom seksualiteit stonden daarbij centraal. Op de website is veel informatie over uiteenlopende onderwerpen rondom seksualiteit te vinden. Ook kunnen jongeren vragen stellen aan hulpverleners via e-mail, telefoon en chat en kunnen zij via de website direct een afspraak maken bij een spreekuur bij hen in de buurt. Er is goed nagedacht over de borging van de website. Verschillende taken zijn verdeeld over verscheidene betrokken organisaties.

Producten

Titel: Sense voor jongeren
Link: http://www.sense.info
Titel: Sense voor professionals
Titel: Sense Toolkit

Verslagen


Eindverslag

Dit project beoogde een breed gedragen webservice voor jongeren over seksuele gezondheid te ontwikkelen. Dit heeft vorm gekregen in een SWOT analyse, de ontwikkeling van de site, de ontwikkeling van een structurele samenwerkingsstructuur en een lancering door staatssecretaris Bussemaker van VWS.

Samenvatting van de aanvraag

De GGD Rotterdam-Rijnmond breidt de website www.sense.info uit tot de nationale webservice op het terrein van seksualiteit voor jongeren en lanceert de naam 'Sense, centrum voor seksuele gezondheid', als de naam voor informatie, advies en hulp bij seksuele gezondheid voor jongeren. De service wordt ontwikkeld op basis van een analyse van de behoefte van jongeren. De service wordt aanvullend op het bestaande aanbod. Belangrijkste fase is de SWOT-analyse waarin de vraag van jongeren en het aanbod aan ondersteuning bij seksuele gezondheid in kaart wordt gebracht. Op basis van deze analyse wordt in zes stappen de service ontwikkeld en gelanceerd. De GGD werkt tijdens het project nauw samen met de andere zeven coördinerende GGD'en de belangrijkste landelijke spelers op het terrein van seksuele gezondheid.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
4600095001
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2008
2009
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Drs. E.A. van der Veen