Projectomschrijving

Gebruik van richtlijnen bevorderen met behulp van structurele implementatie

Richtlijnen ondersteunen JGZ-professionals kwalitatief goede preventieve zorg te bieden aan jeugdigen en hun ouders. Uit onderzoek blijkt dat gebruik van richtlijnen vraagt om structurele implementatie. Het NCJ heeft met subsidie van ZonMw een implementatiestructuur opgezet die de invoering van richtlijnen ondersteunt.

Dit project versterkt en vernieuwd de implementatiestructuur en bestaat uit:
A. Tools en activiteiten. Bij elke gepubliceerde richtlijn zijn diverse toolkitproducten beschikbaar voor professionals en management. Elk half jaar organiseert het NCJ een implementatie atelier om uitwisseling en co-creatie te stimuleren en versterken.
B. Ontsluiten informatie naar jeugdigen en ouders. Relevante informatie in gepubliceerde JGZ-richtlijnen is vertaald naar content voor kanalen voor jeugdigen en ouders, zoals Stichting Opvoeden.nl en Thuisarts.nl.
C. Ondersteuning van gebruikers. De JGZ Academie, een online leeromgeving, is en wordt verder aangevuld met nieuwe e-learning modules. Ook kunnen gebruikers reeds aan de slag met een Richtlijnen App, online quizzes en de JGZ richtlijnenwebsite.

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website