Projectomschrijving

Rewind and Fast Forward: Effectiviteit van een intensieve trauma- en gezinsgerichte behandeling voor kinderen blootgesteld aan huiselijk geweld.

Er is behoefte aan een effectieve behandeling voor kinderen, gericht op de gevolgen van geweld in het gezin. Huidig onderzoek betreft een effectiviteitsstudie naar FITT, een behandeling voor kinderen met traumaklachten als gevolg van huiselijk geweld. FITT bestaat uit psycho-educatie, traumatherapie, oudertraining en systeemtherapie. FITT wordt binnen de geestelijke gezondheidszorg aangeboden aan kinderen (en hun ouders) tussen de 12 en 20 jaar die zijn blootgesteld aan huiselijk geweld. Uniek aan FITT is de gecombineerde aanpak gericht op traumaverwerking en het gezinssysteem. Binnen het onderzoek wordt de meerwaarde van de gezinsgerichte component, ten opzichte van alleen traumaverwerking, getoetst. In het onderzoek worden veranderingen op het gebied van veiligheid en trauma, bij 64 kinderen en hun ouders, in kaart gebracht.
 

Bekijk hier het trial-artikel van het onderzoek: https://trialsjournal.biomedcentral.com/articles/10.1186/s13063-021-05981-4 (januari 2022)

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website