Projectomschrijving

Doelstelling van dit project is verbeteren van het dialoog tussen professionals en cliënten. Daarmee een succesvollere integrale, onderbouwde inschatting van de zorgbehoeften en passende zorg, uit het eigen netwerk, en versterkte eigen kracht.

Om deze doelstelling te bereiken wordt een Digitale GIZ (Gezamelijk Inschatten van Zorgbehoeften) ontwikkeld en getest bij GGD HM, JGZ ZHW en Kwadraad. Deze Digitale GIZ kent alle voordelen van de analoge GIZ en extra functies die bijdragen aan het vervullen van de behoeften die gebruikers hebben bij het gebruik van de methodiek.

Om de doelstelling te realiseren verricht de projectgroep de ontwikkeling en een proefimplementatie van de Digitale GIZ. Deze is te gebruiken via laptop of tablet tijdens contactmomenten tussen professionals en cliënten en het zorgtraject daarna. Het kent alle voordelen van de analoge GIZ plus de voordelen die digitalisering biedt.

De projectgroep: GGD Hollands Midden, JGZ Zuid-Holland West, Kwadraad, LUMC, Eaglescience Software B.V. en NCJ en wordt gecoördineerd door TNO.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website