Projectomschrijving

Doel

De werkzaamheid van de GIZ-methodiek versterken middels digitalisering. Deze DIGIZ heeft de voordelen van de GIZ en extra functionaliteiten die voldoen aan de gebruikerseisen.

Methode

De DIGIZ is ontwikkeld via een user-centered design (UCD) aanpak en getest in een implementatiestudie, met professionals en cliënten van twee JGZ organisaties (GGD HM, JGZ ZHW) en een jeugdhulporganisatie, Kwadraad.

Resultaten

In vergelijking met de GIZ, geven cliënten en professionals gespreken met de DIGIZ en hogere waardering ten aanzien van 1) gezamenlijk identificeren van de krachten en zorgbehoeften, 2) openheid en transparantie van de wederzijdse communicatie, en 3) het stellen van en persoonlijk actieplan. Zij beoordelen de gebruiksvriendelijkheid van de DIGIZ net zo hoog als die van de GIZ.

Conclusie

DIGIZ kan bijdragen aan het actief betrekken van gezinnen en het verbeteren van een open en transparante wederzijdse communicatie tussen zorgprofessionals en cliënten om gezamenlijk de krachten en zorgbehoeften te beoordelen en te beslissen over resultaatgerichte ondersteuningsplannen, zodat gezinnen passende, tijdige en effectieve ondersteuning ontvangen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website