Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Jongeren maken kennis met de MDT via een festival (Utrecht) of speeddating event (Vijfheerenlanden). In de oriëntatieperiode gaan de 8 groepen bestaande uit 15 jongeren o.a. samen een maatschappelijk project ontwikkelen en uitvoeren en bij uiteenlopende bedrijven achter de schermen kijken. De jongeren krijgen een professionele coach die hen begeleidt. Ook krijgen zij een clinic van een lokale held, zoals een sporttrainer. De jongeren gaan vervolgens aan de slag bij een bedrijf in de omgeving, zoals het Glasmuseum (Vijfheerenlanden) of bijvoorbeeld een bedrijf op het gebied van cultuur of klimaat (Utrecht). Waar de jongeren aan de slag gaan, past bij hun ontwikkellijn.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

De jongeren krijgen meer eigenwaarde; ze leren hun talenten kennen en ontdekken wat zij na de MDT zouden kunnen doen voor zichzelf en de maatschappij. Daarnaast wordt onderzocht of zij een certificaat van de behaalde resultaten kunnen krijgen.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Jongeren gaan weer meedoen in de samenleving en dit biedt hen een betere uitgangspositie voor de toekomst. Dit leidt tot een inclusieve en betrokken samenleving, en het scheelt bijvoorbeeld uitkeringskosten. Jongeren gaan bovendien ook echt iets bijdragen aan de gastorganisaties.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Wat is het resultaat van deze MDT voor de jongeren en deelnemende partijen?
  • Voor welke jongeren en organisaties is deze MDT nuttig?
  • Wat is er nodig om deze MDT structureel vorm te geven?
  • Hoe kunnen we een groeiende, levendige MDT-community bouwen?

Doelgroep

Jongeren van 15 tot 27 jaar die willen ontdekken welke opleiding, werk of andere invulling beste bij ze past

Gemeente(n)

Utrecht en Vijfheerenlanden

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website