Projectomschrijving

De Academische Werkplaats Jeugd in Noord-Brabant gaat onderzoek doen bij 4 West-Brabantse gemeenten. Het onderzoeksproject heeft een tweeledig doel:

  • Enerzijds worden handvatten ontwikkeld die generalistische professionals helpen bij de afweging om wel of geen specialisten in te schakelen voor gezinnen waarbij een begeleidingsbehoefte is vastgesteld. Met de invoering van het nieuwe jeugdhulpstelsel is dit voor de generalistische professional een nieuwe taak.
  • Anderzijds zal inzicht verkregen worden in de samenhang tussen de manier waarop gemeenten de toegang tot de zorg hebben georganiseerd en het verloop van het inschakelen van specialisten.

Het project is een verdieping van de Transformatiemonitor Jeugd waarmee door West-Brabantse gemeenten wordt gewerkt en die hen in staat stelt om de vastgestelde beleidsdoelen te monitoren.

Het project betreft een samenwerking tussen Avans Hogeschool, de GGD West-Brabant, LOC zeggenschap in zorg, de gemeenten Roosendaal, Breda, Oosterhout en Woensdrecht en Tranzo Universiteit van Tilburg.

Regio: Midden Brabant, Noord-Oost Brabant, West-Brabant Oost, West Brabant West, Zuid-Oost Brabant

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website