Hoe bieden we jeugd met psychische problemen de best mogelijke zorg? En hoe kunnen we psychische problemen voorkomen? Belangrijke vragen waarop we in meerdere projecten bij ZonMw antwoord proberen te krijgen. Op deze pagina vindt u meer over (resultaten van) onderzoek naar jeugd-ggz. 

Uitgelicht

Jaarcongres Kinder- en Jeugdpsychiatrie

Op 30 oktober was ZonMw aanwezig bij het Jaarcongres Kinder- en Jeugdspsychiatrie. Verschillende projecten hebben die dag een presentatie gegeven, maar wij financieren nog veel meer projecten op het gebied van jeugd-ggz. Op deze pagina vindt u een overzicht van alle projecten op dit thema. 

Consortia Effectiviteit Psychosociale Interventies Jeugd

De consortia Effectiviteit Psychosociale Interventies Jeugd doen onderzoek naar de werkzame elementen in interventies voor onder andere angst en depressie bij jongeren, externaliserende gedrags-problemen en multiprobleemgezinnen. Praktijkprofessionals vertellen over hun ervaringen. 

Lees de interviews

Even bijpraten met Dominique Maciejwski

Uit eerder onderzoek blijkt dat 1 op de 2 kinderen met ouders die stemmingsstoornissen hebben, dit zelf ook ontwikkelen. Waarom gebeurt dit bij 1 op de 2 kinderen juist niet? In het MARIO-project worden deze veerkracht factoren onderzocht om tot een preventieve interventie te komen.

Interview met Dominique

Preventie met beginnende psychiatrische klachten

Hoe bereik je jongeren met beginnende psychische klachten en win je hun vertrouwen? In haar blog vertelt dr. Dorien Nieman hoe de @Ease inloopcentra en de eHeadspace Generation Next interactieve website jongeren bereiken we voordat ze ernstig ziek worden.

Blog Dorien Nieman

Training Dappere Kat voorkomt angststoornissen

De training Dappere Kat, speciaal ontwikkeld voor basisschoolleerlingen, moet voorkomen dat leerlingen met angstklachten uiteindelijk angststoornissen ontwikkelen. De resultaten zijn zeer positief. Meer weten over de training en wat de Academische Werkplaatsen Transformatie Jeugd nog meer doen?

Lees het interview

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Interesse in de onderwerpen en berichten op deze pagina? Schrijf je in voor de nieuwsbrief Jeugd en/of geestelijke gezondheid.

Aanmelden

Actueel

Volg via RSS

Oproep bijdragen aan Jeugd in Onderzoek 2019

Doe mee met Jeugd in Onderzoek 2019. Dé ontmoetingsplek voor jeugd- en onderwijsprofessionals die met en voor kinderen werken. Wilt u anderen inspireren en motiveren met uw onderzoek, de resultaten en praktijkervaringen? Dien dan voor 15 januari 2019 uw voorstel in.

Nieuws

Webinar ‘Subsidieoproep Langlopend cohortonderzoek ggz’

Wilt u meer informatie over de verwachte subsidieoproep voor langlopend cohortonderzoek ggz? Neem donderdag 29 november 2018 van 11.00 tot 12.00 uur deel aan onze webinar. Tijdens deze webinar krijgt u meer informatie over de subsidieronde en is er de gelegenheid vragen te stellen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Agenda

De kracht van de klik: Versterken van behandelrelaties met jongeren en hun opvoeders in de jeugdzorg

De laatste jaren is het besef gegroeid dat de behandelrelatie een unieke bijdrage levert aan het behandelresultaat. De manier waarop we behandelrelaties met jongeren vormgeven is in de loop der tijd veranderd: aanpassingen in het jeugdstelsel en onze digitale communicatiegewoonten en mogelijkheden hebben impact op het contact met jongeren en hun omgeving. Het blijkt de moeite waard om onze kennis en vaardigheden op dit gebied te bundelen en te...

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Portretfoto Tamara Adonis

Tamara Adonis

Programmasecretaris Onderzoeksprogramma GGz

Telefoonnummer+31 70 349 52 79
E-mailadresggz@zonmw.nl
Naar boven
Direct naar: NavigatieDirect naar: InhoudDirect naar: Onderkant website