Met deze programmalijn wil ZonMw de participatie van kinderen en ouders in onderzoeksprojecten stimuleren.

Participatievoucher

Een deel van de onderzoeksprojecten van het programma Effectief werken in de jeugdsector kunnen vanuit deze lijn een participatievoucher aanvragen. Deze voucher van maximaal € 5.000 is bedoeld om de participatie van kinderen, jongeren en ouders te intensiveren bij het verspreiden en implementeren van de resultaten van projecten. 

Concreet gaat het om het raadplegen, advies inwinnen, samenwerken, terugkoppelen en laten (mee)beslissen van kinderen, jongeren en ouders bij de uitvoering van een project en/of de verspreiding van resultaten van een project.

Masterclasses Jongerenparticipatie

Ook worden binnen deze programmalijn jaarlijks masterclasses ‘Jongerenparticipatie in onderzoek’ georganiseerd voor onderzoekers en jongeren. Tijdens de masterclass diepen onderzoekers en jongeren op inspirerende wijze concrete vraagstukken rond het betrekken van jongeren bij onderzoek uit. Hierbij staan dilemma’s centraal die door deelnemers zelf worden ingebracht. Jongeren leren daarnaast in een aparte deelsessie wat hun sterke punten zijn en hoe zij hun stem kunt laten horen in onderzoek in de jeugdsector. 

De masterclasses worden aangekondigd in de nieuwsbrief Jeugd en op de themapagina Jeugd

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website