Voedingsonderzoek bij ZonMw?

De mogelijkheden zijn breder dan je denkt!

Digital Life Sciences Open Call

EOSC-Life heeft een eerste Digital Life Sciences Call geopend: 'A European Open Science Cloud' call voor projecten die data, tools and workflows delen in de cloud.

Aquatische voedselproductie call (NWO)

Het Kennis en Innovatie Convenant (KIC) 2020-2030 opent een call voor onderzoek naar duurzame aquatische productie van voedsel en biogene grondstoffen op de Noordzee en in estuaria.

Joint Programming Initiative ‘Healthy Diet for a Healthy Life’ (JPI HDHL)

In dit internationale initiatief werken 26 landen samen om de beschikbare onderzoekscapaciteit en middelen op het gebied van voeding, beweging en gezondheid efficiënter in te zetten. Nederlandse onderzoekers kunnen deelnemen aan internationale onderzoeksconsortia met subsidie van ZonMw.

 

Open rondes binnen ZonMw

ZonMw geeft ruimte aan vrij en ongebonden onderzoek; van fundamenteel (bio)medisch via strategisch en meer toegepast (klinisch) onderzoek tot gezondheidsonderzoek. In een deze ‘open rondes’ kunnen onderzoeksvoorstellen over alle onderwerpen ingediend worden, dus ook op het gebied van voeding.

 

Nationale Wetenschapsagenda (NWA)

Bijna 12.000 vragen van de Nederlandse bevolking aan de wetenschap zijn gebundeld in De Nationale Wetenschapsagenda (NWA). Deze vragen zijn uitgewerkt in 25 onderzoeksthema’s, zogeheten routes.

 

Andere mogelijkheden

Kijk ook eens bij de Topsectoren Agri & Food en Life Science & Health (Health Holland) naar de kennis- en innovatieagenda’s en de onderzoeksprogrammering voor de komende jaren.  

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website