Mobiele menu

Determinanten van gezond voedingsgedrag

Projectomschrijving

In deze studie wordt op systematische wijze in kaart gebracht welke kennis er beschikbaar is op het gebied van oorzaken (‘determinanten’) van gezond voedingsgedrag en welke gaten er  nog zijn in de kennis op dat gebied. Hierbij wordt rekening gehouden met behoefte in de praktijk. De studie valt in drie delen uiteen: (1) Een systematische zoektocht naar de stand van de wetenschap aangaande determinanten van gezond voedingsgedrag, (2) Een actieve werkconferentie met vertegenwoordigers van beleid en praktijk ten aanzien van behoeften en kennisvragen aangaande bevordering van gezond voedingsgedrag, en (3) Reflectie op het op basis van deel 1 en 2 opgestelde werkdocument door onderzoeksleiders in Nederland op het gebied van determinanten van gezond voedingsgedrag. De aanleiding, methoden en resultaten van de studie worden beschreven in een rapport, in een publieksvriendelijke samenvatting, en in een wetenschappelijke publicatie.

Producten

Titel: Determinants of dietary behavior among youth: An umbrella review.
Auteur: Sleddens, E., Kroeze, W., Kohl, L., Bolten, L., Velema, E., Kaspers, P., Brug, J., Kremers, S.
Titel: Correlates of dietary behavior among adults: An umbrella review.
Auteur: Sleddens, E., Kroeze, W., Kohl, L., Bolten, L., Velema, E., Kaspers, P., Kremers, S., Brug, J.

Verslagen


Samenvatting van de aanvraag

In deze studie wordt op systematische wijze in kaart gebracht welke kennis er reeds beschikbaar is op het gebied van determinanten van gezond voedingsgedrag en welke lacunes er nog zijn. Bij het in kaart brengen van de leemtes wordt rekening gehouden met behoefte in de praktijk. De kennissynthese valt in drie delen uiteen: (1) Een ‘review of reviews’ naar de stand van de wetenschap aangaande determinanten van gezond voedingsgedrag, (2) Een actieve werkconferentie met vertegenwoordigers van beleid en praktijk ten aanzien van behoeften en kennisvragen aangaande bevordering van gezond voedingsgedrag, en (3) Reflectie op het obv deel 1 en 2 opgestelde werkdocument door onderzoeksleiders in Nederland op het gebied van determinanten van gezond voedingsgedrag ten aanzien van prioriteiten voor nieuw onderzoek en de vertaling naar beleid en praktijk. De aanleiding, methoden en resultaten van de studie worden beschreven in een rapport, in een publieksvriendelijke samenvatting, en in een wetenschappelijke publicatie.

Onderwerpen

Kenmerken

Projectnummer:
115100008
Looptijd: 100%
Looptijd: 100 %
2013
2013
Onderdeel van programma:
Gerelateerde subsidieronde:
Projectleider en penvoerder:
Prof. dr. S.P.J. Kremers
Verantwoordelijke organisatie:
Maastricht University Medical Centre+