Projecten

Determinanten van gezond voedingsgedrag

Afgerond (april 2013 - oktober 2013)

In deze studie wordt op systematische wijze in kaart gebracht welke kennis er beschikbaar is op het gebied van oorzaken (‘determinanten’) van gezond voedingsgedrag en welke gaten er  nog zijn in de kennis op dat gebied. Hierbij wordt rekening gehouden met behoefte in de praktijk. De studie valt in drie delen uiteen: (1) Een systematische zoektocht naar de stand van de wetenschap aangaande...

Bekijk dit project

Environmental determinants of dietary behaviours of children

Afgerond (april 2010 - september 2012)

De invloed van omgeving op eetgedrag van kinderenAanvrager: IVODoelgroep: Kinderen in de leeftijd van 10-12 jaarSamenvatting:Welke omgevingsdeterminanten zijn van invloed op het voedingsgedrag van kinderen in de leeftijd van 10-12 jaar? Deze vraag staat centraal in dit onderzoeksproject. Daarnaast onderzoekt de projectgroep of de invloed van de determinanten verschilt tussen kinderen van...

Bekijk dit project

Health on Impulse: Promoting Healthy Food Choices under Low Self-Control Conditions.

Afgerond (april 2010 - juli 2014)

Mensen kiezen hun voeding op het moment van aankoop en consumptie vaak onder omstandigheden van lage zelfcontrole, onbewust en impulsief. Vaak leidt dit tot de ongezonde keuze. In dit project is onderzocht hoe op deze momenten juist de gezonde keuze gestimuleerd kan worden. Ten eerste is onderzocht hoe consumenten in het dagelijks leven voedingskeuzes maken en welke rol zelfcontrole daarbij ...

Bekijk dit project

Implementatie van de DHD-FFQ: een screeningstool voor het beoordelen van de kwaliteit van de voeding van personen en populaties

Afgerond (januari 2014 - oktober 2014)

Geen projectomschrijving beschikbaar.

Bekijk dit project

Implementatie van de resultaten van de Voedselbankstudie

Afgerond (maart 2014 - september 2014)

Geen projectomschrijving beschikbaar.

Bekijk dit project

Optimize food choices and food patterns in low socio-economic status recipients of the Dutch food bank and consequently prevent nutrition-related chronic diseases.

Afgerond (april 2010 - oktober 2013)

Gezondere voeding stimuleren bij cliënten van de Voedselbank Aanvrager: Vrije Universiteit AmsterdamSamenwerkingspartners: Academisch Medisch Centrum, Voedselbanken van Amsterdam, Haarlem en het Gooi en omstreken.Samenvatting:Mensen met een lage sociaaleconomische status eten relatief vaak niet volgens de richtlijnen van de Nederlandse Gezondheidsraad, waardoor onder hen ook vaker...

Bekijk dit project

Socioeconomic inequalities in food choice behaviour maximizing benefits within resources available?

Afgerond (april 2010 - oktober 2013)

Verschillen in voedingskeuzes tussen lage en hoge sociaal-economische groepen Aanvrager: Erasmus MCSamenvattingMensen met een lage sociaal-economische status (SES) maken vaker ongezonde voedingskeuzes dan mensen met een hoge SES. Hoofddoel van de studie is inzicht te krijgen in de determinanten die deze verschillen kunnen verklaren. Inzicht in deze determinanten is een voorwaarde om effectieve...

Bekijk dit project

Stopping automatic behaviour automatically: A new approach to changing unhealthy eating habits

Afgerond (april 2010 - september 2013)

Aanvrager: Universiteit UtrechtDoelgroep: Jongeren, werknemers en mensen met overgewichtSamenvatting:Doel van dit onderzoek is te komen tot een nieuwe benadering voor het voorkomen van ongezonde, impulsieve eetgewoontes. Ongezond eetgedrag komt vaak voort uit gewoonte en er gaat dus geen bewuste keuze aan vooraf. De projectgroep onderzoekt de toepassing van 'stop signalen' in het voorkomen van...

Bekijk dit project

The dietary patterns of 5 ethnic groups in the Netherlands: can they explain differences in cardiovascular disease risk?

Afgerond (april 2010 - december 2014)

De voeding van niet-westerse immigranten in relatie tot risico op hart- en vaatziektenAanvrager: Academisch Medisch CentrumDoelgroep: Inwoners van Nederland van Nederlandse, Creools-Surinaamse, Hindoestaans-Surinaamse, Marokkaanse of Turkse oorsprongSamenvatting:Hart- en vaatziekten komen relatief vaak voor bij niet-westerse immigranten. Voeding speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van deze...

Bekijk dit project

Variation and changeability of dietary patterns: a prerequisite for public health interventions.

Afgerond (april 2010 - september 2013)

Variatie en veranderlijkheid van het voedingspatroonAanvrager: Wageningen UniversiteitSamenwerkingspartners: GGD Gelre-IJssel & Nederlandse Vereniging van DiëtistenSamenvatting:Doel van dit onderzoek is inzicht te krijgen in variatie en veranderlijkheid van het voedingspatroon, ten einde een gezonder voedingspatroon te stimuleren. In de eerste fase onderzoekt de projectgroep hoe eetgedrag met...

Bekijk dit project

Verspreiding van de HELIUS-FFQs: een gebruiksvriendelijke handleiding voor onderzoekers

Afgerond (januari 2014 - december 2014)

Geen projectomschrijving beschikbaar.

Bekijk dit project
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website