Projectomschrijving

Patiënten met astma/COPD gebruiken hun inhalatiemedicatie niet optimaal. Goede inhalatietechniek en therapietrouw leiden tot verbetering. Het apotheekteam kan de patiënt hierin begeleiden. Actieve deelname van patiënten, zoals het uiten van voorkeuren en zorgen in het gesprek met het apotheekteam, kan ook bijdragen aan beter medicatiegebruik.

Doel

Dit project heeft tot doel het gebruik van inhalatiemedicatie te verbeteren met de on TRACk interventie. Deze bestaat uit een online feedback communicatietraining voor apothekersassistenten, waarin ook aandacht is voor het geven van een goede inhalatie-instructie, en gespreksvoorbereiding voor patiënt en assistent.
Door deze voorbereiding worden die onderwerpen besproken die belangrijk zijn voor de patiënt waardoor mogelijke barrières voor gebruik kunnen worden weggenomen.

Verwachte uitkomsten

De on TRACK interventie wordt ontwikkeld met patiënten en zorgverleners en uitgetest in apotheken. Daarnaast wordt de (kosten)effectiviteit onderzocht en het proces en de implementatie geëvalueerd.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website