Projectomschrijving

Rabiës (hondsdolheid) is een dodelijke ziekte. Het kan worden opgelopen na contact met rabide dieren, zoals honden en katten, veelal in het buitenland. Wanneer reizigers zijn blootgesteld krijgen zij rabiësvaccinaties en antilichamen om rabiës te voorkomen.

Dit project heeft als doel het aantal incidenten met dieren waarvoor behandeling nodig is te verminderen. Het tweede doel is vermindering van zorgkosten rond rabiëspreventie na blootstelling. Hiertoe vullen reizigers een vragenlijst in vóór en na hun reis, of na een incident. Zo kunnen risicofactoren voor blootstelling in kaart gebracht worden.

Resultaat van het project is een aanvulling in de richtlijn reizigersadvies rabiës, die rekening houdt met risicogroepen en kosteneffectiviteit van (vaccinatie)zorg.

In het project werken de volgende instanties samen: Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, GGD Hart voor Brabant, GGD West Brabant, GGD Regio Utrecht, Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR) en Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC).

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website