Projectomschrijving

Een kwart van de Nederlandse bevolking heeft gedurende zijn leven last van allergische rhinitis (hooikoorts) en wordt daardoor gehinderd in het dagelijks functioneren. Pollen in de lucht zijn een belangrijke veroorzaker van allergische rhinitis en klimaatverandering heeft invloed op het voorkomen van pollen in de lucht.

Het tijdig innemen van medicatie is belangrijk om de symptomen van allergische rhinitis te voorkomen. Hierbij is goede informatievoorziening aan patiënten erg belangrijk. Een cruciaal onderdeel hierin is een betrouwbare pollenverwachting.

In dit onderzoeksproject hopen de onderzoekers erachter te komen wat de ziektelast van pollen is, rekening houdend met klimaat-gerelateerde factoren. Ook willen zij weten hoe een betrouwbare, ruimtelijke pollenverwachting gemaakt kan worden en hoe polleninformatie het beste aangeboden kan worden aan hooikoortspatiënten. Daarnaast wordt er gekeken welke bomen allergeen zijn en welke niet. Deze informatie is belangrijk voor de vergroening van steden.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website