Projectomschrijving

In dit project onderzoeken wij of voeding met weinig zwavelhoudende aminozuren een gunstig effect heeft op het lichaamsgewicht. Voedingsproducten met relatief veel zwavelhoudende aminozuren zijn b.v. vlees, vis, zuivel en eieren, eiwitten. Ten eerste vergelijken wij in 2 groepen mensen het effect een plantaardig dieet dat (zeer) weinig zwavelhoudende aminozuren bevat met dat van voeding met een normale (gemiddelde) hoeveelheid zwavelhoudende aminozuren. Ten tweede gebruiken wij een gegevens van een groot bevolkingsonderzoek, De Maastricht Studie. Met de informatie uit deze studies kunnen wij onderzoeken of er een verband bestaat tussen meer inname van voedingsproducten met (relatief) veel zwavelhoudende aminozuren en een hoger lichaamsgewicht en/of meer lichaamsvet. Als onze studies we inderdaad een dergelijk verband laten zien dan kunnen we deze kennis gebruiken om gerichte dieetadviezen te geven aan die mensen die daar, naar verwachting, het meeste baat bij zullen hebben.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website