Projectomschrijving

Antibiotica worden het meest voorgeschreven door huisartsen. Zij zijn dan ook een van de belangrijkste bijdragers aan de ontwikkeling van antibiotica resistentie.

Bij luchtweginfecties is antibioticagebruik meestal niet nodig

Luchtweginfecties behoren tot de meest voorkomende infecties. Uit onderzoek blijkt dat antibiotica niet of nauwelijks klachten verminderen bij patiënten met ongecompliceerde bovenste luchtweginfecties. Toch worden ze nog steeds vaak gebruikt hiervoor.

Apps voor gebruik van natuurlijke middelen en voor het goed omgaan met koorts

Op basis van literatuuronderzoek en expertkennis zijn twee apps ontwikkeld: een app voor het gebruik van natuurlijke middelen bij acute, ongecompliceerde bovenste luchtweginfecties en een app voor het goed omgaan met koorts. De apps kunnen gebruikt worden door patiënten, huisartsen en apothekers; in samenspraak of alleen. Het is de verwachting dat het gebruik van de apps bijdraagt aan het verminderen van het (onjuist) gebruik van antibiotica. En tevens dat het tegemoet komt aan de wens van artsen en patiënten om bovenste luchtweginfecties goed te behandelen en de klachten hiervan te verminderen.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website