Projectomschrijving

Tijdens dit project hebben we de evolutie en de verspreiding van SARS-CoV-2 in Nederland in kaart gebracht. We hebben deze informatie gebruikt in verschillende fases van de pandemie: in de eerste fase hebben we dit gebruikt om de omvang van de pandemie in Nederland in te schatten, daarna hebben we de evolutie van het virus in nertsen in kaart gebracht en getracht de verspreiding van het virus tussen nertsenboerderijen in te dammen. In de huidige fase van de pandemie kijken we naar herinfecties en virale evolutie in patiënten die gedurende lange tijd met SARS-CoV-2 zijn geïnfecteerd. Gezamenlijk hebben deze bevindingen bijgedragen aan het vergroten van onze kennis met betrekking tot het verloop van de pandemie en kunnen deze resultaten gebruikt worden om beter voorbereid te zijn op toekomstige varianten en een snellere vertaalslag tussen de bevindingen in het lab en de mogelijk impact van deze bevindingen te bepalen.

 

Tussentijdse resultaten

Dit project heeft tot nu toe de volgende tussentijdse resultaten opgeleverd:

- Een artikel over transmissie over landsgrenzen aan het begin van de COVID-19 pandemie in Limburg.

- Een artikel (nog onder peer review) over het tracken van SARS-CoV-2 varianten B.1.1.7 (Britse variant) en B.1.351 (Zuid-Afrikaanse variant).

- Een artikel over de werking van vaccins op SARS-CoV-2 variant B.1.1.7 (Britse variant) en B.1.351 (Zuid-Afrikaanse variant).

 

Meer informatie over onderzoek naar corona en COVID-19 op www.zonmw.nl/coronaonderzoek

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website