Resultaten

Op alle deelgebieden van de infectieziektebestrijding zijn projecten gehonoreerd: algemene infectieziektebestrijding, SOA bestrijding, tuberculosebestrijding, technische hygiënezorg en reizigersadvisering.

Binnen het uitbraak onderzoek zijn twee projecten afgerond: Q-koorts en de nieuwe influenza A (H1N1). Eén project uit de 1e ronde van het programma op het gebied van seksueel overdraagbare aandoeningen is afgesloten. Het onderzoek rondom de HPV vaccinatie campagne is afgerond en de resultaten zijn besproken met de partijen betrokken bij de uitvoering van de campagne (november 2010).

In oktober 2010 is een tweede projectleidersbijeenkomst gehouden voor alle projecten gestart in de tweede ronde. Projectleiders van de eerste ronde projecten Infectieziektebestrijding, projecten Q-koorts en projecten van het programma Antimicrobiële resistentie waren hierbij aanwezig. Hiermee streven wij naar een thematische bundeling en afstemming van alle projecten op het gebied van infectieziekten binnen het Programmakader Preventie. Tijdens de bijeenkomst is naast een korte presentatie van de projecten aandacht besteed aan inclusie en implementatie om de kwaliteit van het verloop van de projecten en de implementatiekansen te bevorderen.

In mei 2011 is een bof uitbraak project gehonoreerd. De monitoring van alle projecten krijgt in het vervolg van het programma specifieke aandacht.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website