Onderwerpen

Uitgelicht

JGZ onmisbaar voor vroegsignalering mentale problemen

beeld jongeren in mediatheek

Jongeren vroegtijdig helpen met hun mentale problemen, voorkomt heftiger problematiek op latere leeftijd. Klachten en stoornissen kunnen worden voorkomen als hulpverleners in actie komen bij of vóór de eerste signalen. De JGZ is onmisbaar voor deze vroegsignalering en ondersteuning, vertelt prof. dr. Marloes Kleinjan.

Lees meer

Dien nu uw sessie in voor Jeugd in Onderzoek 2020

Wilt u uw kennis over de jeugd- en onderwijssector delen? Dien dan uw sessie in en wie weet verzorgt u op Jeugd in Onderzoek op 12 mei 2020 een sessie of een pitch. Deadline voor aanmelden is 7 januari 2020. 

Meer informatie en indienen

Tips en voorbeelden voor het opzetten van MDA++

Bent u benieuwd naar tips en voorbeelden van het opzetten van MDA++? In dit document staan de stappen die tot de ontwikkeling van een werkende MDA++ in Friesland hebben geleid beschreven. Hopelijk kunnen anderen hier hun voordeel mee doen.

 

Bekijk de publicatie

Jeugd bij ZonMw - blijf op de hoogte

Meld je aan voor de nieuwsbrief Jeugd en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd als eerste op de hoogte zijn? Volg dan ZonMw: Jeugd ook op LinkedIn.

Volg ZonMw: Jeugd

Subsidieoproep Maatschappelijke Diensttijd

shelfie meisje en oma

De definitieve subsidieoproep Maatschappelijk Diensttijd is opengesteld. Wilt u meer informatie, bijvoorbeeld over het vormen van een partnerscha of meer weten over de aanwijzingen uit de Tweede Kamer? Bekijk dan deze publicatie. Hierin leest u waar de subsidieoproep over gaat en krijgt u extra tips voor uw aanvraag.

Lees de publicatie

Zorg voor kinderen is niet een kwestie van je eigen hokjes afvinken

Om het kind écht centraal te kunnen stellen en daaromheen passende zorg te organiseren, is het cruciaal dat de JGZ samenwerkt binnen het sociaal domein. De invoering van de Jeugdwet in 2015 en de decentralisatie van de jeugdhulp naar gemeenten maakten samenwerken nog belangrijker. We vroegen dr. Frank van Leerdam wat nodig is voor een goede samenwerking.

Thema Sociaal Domein - interview met de expert

Actueel

Volg via RSS

AnneLoes van Staa wint eerste Deltrapremie

Deze nieuwe prijs is bedoeld voor lectoren die een bijdrage leveren aan de samenleving. Het lectoraat van AnneLoes van Staa werd vooral bekendheid met onderzoek naar de ondersteuning van jongeren met chronische aandoeningen die de overstap moeten maken naar de volwassenenzorg. Een van de projecten is het ZonMw-project ‘Op Eigen Benen’. Haar onderzoek heeft bijgedragen aan de nationale kwaliteitsstandaard over transitiezorg voor deze jongeren.

Elders gezien

Nieuw programma Richtlijnen JGZ van start

Om JGZ-richtlijnen te herzien en ontwikkelen start ZonMw met de uitvoering van het programma Richtlijnen JGZ 2019-2024. Nieuw in dit vervolgprogramma is het modulair inrichten van nieuwe en bestaande richtlijnen. Zo zijn de richtlijnen gemakkelijker te raadplegen door de JGZ-professionals en is het actualiseren eenvoudiger. ZonMw werkt nauw samen met het Nederlands Centrum Jeugdgezondheidszorg (NCJ), de beroepsverenigingen en het veld.

Nieuws

Gezocht JGZ organisaties voor testen JGZ-richtlijn Ouder-Kind relatie

Welke jeugdgezondheidsorganisaties, -teams of individuele professionals willen deelnemen aan de praktijktest van de JGZ-richtlijn “Ouder-Kind relatie met aandacht voor hechting”? Het is belangrijk dat de richtlijn goed toepasbaar is in de praktijk. TNO zoekt daarom JGZ-organisaties, JGZ-teams of individuele JGZ-professionals die de richtlijn willen testen.

Nieuws
Laad meer tijdlijn items Toon meer

Subsidieoproepen

Volg via RSS

Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd uitgewerkte subsidieaanvraag

Onderwerpen

  • Regionale kenniswerkplaatsen jeugd
  • Regionale maatschappelijke vraagstukken rond opgroeien en opvoeden
  • Duurzame en gelijkwaardige samenwerking tussen beleid, praktijk, onderzoek, opleidingen en ouders en jongeren
  • Gezamenlijk leren en verbeteren ten behoeve van het gezond, veilig en kansrijk opgroeien van de jeugd

Onderdeel van programma

Regionale Kenniswerkplaatsen Jeugd

Geplaatst op

14 oktober 2019

Deadline

17 december 2019,
14.00 uur

Bekijk

Verbetering lokale praktijk bij onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap

Onderwerpen

  • Preventie van, ondersteuning en zorg bij onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap
  • integrale aanpak
  • hoog risicogroepen
  • samenwerkingsverband van gemeente(n), praktijk- en/of uitvoeringsorganisatie, onderzoeksorganisatie
  • lokale praktijk verbetering
  • praktijkgericht (actie)onderzoek

Onderdeel van programma

Onbedoelde zwangerschap en kwetsbaar (jong) ouderschap

Geplaatst op

15 oktober 2019

Deadline

21 januari 2020,
14.00 uur

Bekijk

Agenda

Afsluitend AWTJF-Congresfestival

Op donderdagmiddag 21 november 2019 organiseren we het Congrestival rondom de AWTJF-projecten Peer School Project & Dialoogtafels. Het congrestival zal plaatsvinden op het Friesland College in Leeuwarden.

Lees meer

Symposium JeugdzorgPlus

Wilt u meer weten over de onderzoeken die in 2019 afgerond zijn op het gebied van herhaald beroep, regionale verschillen in instroom en jongeren met strafbare feiten in de JeugdzorgPlus? Kom dan naar het symposium op 11 december 2019.

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Zwolle

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

Congres Doen wat werkt in het sociaal domein: leren van praktijkvoorbeelden - Eindhoven

Hoe bereik je als gemeente, organisatie of professional een zo groot mogelijke maatschappelijke impact? De publieke middelen zijn beperkt, je wilt de budgetten dus inzetten op programma’s waarvan de effectiviteit is getoetst. Maar hoe dan? Leer van praktijkvoorbeelden tijdens het congres ‘Doen wat werkt in het sociaal domein’ dat de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), ZonMw, Sociaal Werk Nederland, Divosa en Movisie organiseren. Het congres...

Lees meer

Jeugd in Onderzoek 2020

U bent op 12 mei 2020 van harte welkom op het congres Jeugd in Onderzoek. Het is dé ontmoetingsplek voor iedereen die betrokken is bij de jeugdsector. Jeugdhulpverleners, beleidsmedewerkers en wetenschappers inspireren elkaar door kennis en ervaringen uit te wisselen. Waarom? Om de ondersteuning aan jeugd en ouders nog beter te maken.

Lees meer
Toon alle agenda-items

Contact

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website