Downloads en links

In 2016 ontving het NCJ een vervolgsubsidie om jgz-richtlijnen vanuit het programma Richtlijnen JGZ 2013-2018 met behulp van een structurele en planmatige aanpak te implementeren. Doel is de invoering en het gebruik van richtlijnen door professionals in de jeugdgezondheidszorg te ondersteunen en te bevorderen. Zo wordt een landelijk netwerk implementatiefunctionarissen opgezet, en per richtlijn een toolkit met scholing- en implementatiemateriaal ontwikkeld ter ondersteuning van de implementatie voor de jgz-organisaties. Hierbij wordt gebruik gemaakt van e-learning modules. Hiermee kunnen organisaties zelf het tijdstip van implementatie bepalen en het traject inrichten. Zij kunnen daarnaast met vragen terecht bij het NCJ.

ZonMw heeft ter ondersteuning van de regietaak van het NCJ in dit programma een bedrag gereserveerd voor de financiering van producten, die de invoering en het gebruik van jgz-richtlijnen bevorderen.

Invoering afgeronde richtlijnen

Wanneer een richtlijn is geautoriseerd door de beroepsgroepen, wordt deze gepubliceerd op de website van het NCJ.  Momenteel worden diverse richtlijnen geïmplementeerd. De richtlijnen zijn via de NCJ site te raadplegen of via de JGZ-richtlijnen App.

 

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website