Projectomschrijving

Jaarlijks krijgen ruim 80.000 kinderen te maken met het uit elkaar gaan van hun ouders (WODC, 2019). Een scheiding kan veel emoties en problemen geven, maar op langere termijn gaat het met 80% van deze kinderen weer goed. Echter, in 15 tot 20% van de scheidingen bestaan langdurige conflicten tussen ouders. Zij kunnen het belang en welzijn van hun kinderen uit het oog verliezen (Van der Valk ea., 2020). Mogelijke gevolgen voor kinderen zijn stress, loyaliteitsproblemen en contactverlies met een ouder.
Het is heel belangrijk om ouders in een conflictscheiding èn hun kinderen goede hulp te bieden. Er is echter nog weinig bekend over de werkzaamheid van scheidingsinterventies. Met een nieuw screeningsinstrument voor scheidingshulp wordt de werkzaamheid van de interventies Ouderschap Blijft en Ouderschap na Scheiding onderzocht.
In dit project wordt onderzocht of conflicten tussen ouders na de hulp verminderd zijn, of het welzijn van kinderen verbetert en zij meer kans hebben op een veilige ontwikkeling.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website