Projectomschrijving

Kwetsbaarheid begrijpen: Onderzoek naar het voorkomen van onbedoelde zwangerschap onder laag opgeleide jongeren, vroegtijdig schoolverlater en jongeren zonder werk of opleiding

Vraagstuk

Laag opgeleide jongeren, vroegtijdig schoolverlaters en jongeren zonder werk of opleiding krijgen waarschijnlijk vaker te maken met een onbedoelde zwangerschap dan anderen. Om onbedoelde zwangerschappen in deze groepen beter te kunnen voorkomen moeten we weten of ze echt meer risico lopen én hoe dat komt.

Onderzoek

Om deze vragen te kunnen beantwoorden gaan we extra analyses doen op data van het landelijke onderzoek Seks onder je 25e van 2017 en 2022. Hieraan doen voldoende vroegtijdig schoolverlaters en jongeren zonder werk of opleiding mee. Jongeren op mbo-niveau 1 of 2 worden extra geworven. Ook gaan we jongens en meisjes uit deze groepen die te maken hebben gehad met een zwangerschap interviewen.

Verwachte uitkomst

De kennis uit dit onderzoek kan beleidsmakers en gezondheidsbevorderaars helpen om te focussen op de jongeren die het hardst aandacht nodig hebben en inzicht geven in de manier waarop ze onbedoelde zwangerschappen in deze groepen het beste kunnen voorkomen.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: h.degraaf@rutgers.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website