Projectomschrijving

Knooppunten Kansrijke Start in Zuid-Limburg: Samenhangende zorg voor zwangeren en jonge ouders in een kwetsbare situatie

Vraagstuk

Veel baby’s in de gemeenten Kerkrade, Landgraaf en Vaals in Zuid-Limburg hebben geen kansrijke start. Dat komt vaak door problemen bij de (aanstaande) ouders zoals schulden, stress, geen werk hebben en psychische klachten. De zorg en gemeenten moeten meer samen optrekken om op tijd de juiste steun te bieden.

Onderzoek

We onderzoeken het opzetten en uitvoeren van een Knooppunt Kansrijke Start: samenwerking tussen partijen die zorg en hulp bieden aan zwangere vrouwen, jonge gezinnen en het jonge kind. Zoals de verloskundige, kraamzorg, jeugdverpleegkundige, huisarts, gemeente en maatschappelijk werk. De partijen gaan met de (aanstaande) ouders om tafel en maken afspraken over de steun die het beste past. Tussentijdse resultaten uit het onderzoek helpen om het Knooppunt te verbeteren.

Verwachte uitkomst

Inzicht in hoe een Knooppunt Kansrijke Start wordt opgezet, eruit ziet en werkt binnen de drie gemeenten. De resultaten worden opgenomen in een handreiking.

Contact

Mocht u in contact willen komen met dit project, dan kunt u mailen naar: Nicole.Smeets@ggdzl.nl.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website