Projectomschrijving

Cognitieve gedragstherapie is een effectieve behandeling voor angststoornissen bij jeugdigen. Het is de vraag of de behandeling ook effectief is wanneer een deel van de zittingen face-to-face met de behandelaar plaatsvindt terwijl andere modules thuis online worden gedaan: "blended care". Doel van de studie was primair om de effectiviteit te onderzoeken van de 'Blended Dappere Kat' (www.dapperekat-online.nl) in de dagelijkse klinische praktijk (bij Accare en de Bascule).
De effectiviteit van het "blended" behandelprogramma werd vergeleken met een "gouden standaard" face-to-face behandeling van een eerdere studie. Er is grotendeels gebruik gemaakt van dezelfde vragenlijsten en interviews om de effectiviteit te bepalen en te onderzoeken voor wie de (blended) behandeling vooral of juist niet werkt.
Nieuw was dat via een app frequent gemeten is hoe het dagelijks beloop is van positieve en negatieve emoties en gedragingen. Hiermee konden individuele veranderprocessen in kaart worden gebracht.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website