Projectomschrijving

De overheid wil dat iedereen mee doet in de samenleving. Voor moeilijk lerende pubers is dat lastig: uiterlijk is er niks te merken van hun beperking en daarom worden ze vaak overvraagd. Dat leidt bij henzelf en hun omgeving tot frustratie.

Om de weerbaarheid van deze jongeren te vergroten, ontwikkelde MEE Gelderse Poort (MEE GP) de training Sterke Meiden, Stevige Jongens (SMSJ). Door de training krijgen ze meer eigenwaarde en zelfvertrouwen. Zo functioneren ze beter in de samenleving. Winst voor de jongere en de samenleving!

MEE GP geeft al geruime tijd SMSJ. Er was echter nog geen goede beschrijving en onderbouwing. MEE GP en K2 Brabants Kenniscentrum Jeugd hebben de handen ineen geslagen. Er ligt nu een handboek waarin professionals kunnen lezen hoe en waarom SMSJ werkt. Zo komt SMSJ breder onder de aandacht en helpen we meer moeilijk lerende pubers hun weg te vinden in de samenleving.

Het digitale handboek is niet te downloaden van een website maar is wel gratis aan te vragen via: http://www.meegeldersepoort.nl
Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website