Projectomschrijving

De MDT-reis

ZOOFF Your Life verbindt jongeren aan bedrijven en organisaties die staan te springen om hun input bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Voorbeelden van vragen zijn: hoe maak je lezen leuk voor leeftijdgenoten, of wat moet je doen om ‘hangbankers’ aan het sporten te krijgen?

Het begint met een matchingsdag waar de jongeren onderzoeken welke organisatie en vraag het beste bij hen past. Zodra er een match is, gaan ze in een team van 15 jongeren op onderzoek uit. Ze doen kennis op, spreken met professionals, vormen een eigen mening en denken mee over wat er anders of beter kan. Samen brengen ze uiteindelijk 1 idee in de praktijk. Dat kan een voorleesmiddag zijn, of een sportwedstrijd of festival.

Kers op de taart: een spetterend eindfeest waar jongeren samen hun successen vieren en een certificaat ontvangen.

Betekenis

  • Voor jongeren

Met ZOOFF Your Life weten jongeren beter wie zij zijn, wat zij kunnen en willen én hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij op een manier die bij hen past. Een mooie intrinsieke beloning: organisaties gaan ook na deze MDT verder met hun ideeën. Zo ervaren de jongeren dat hun inzet ertoe doet en ook daadwerkelijk het verschil kan maken. In het certificaat dat ze ontvangen staan aanbevelingen van hun coach en het bedrijf waar ze hebben meegelopen. Dit wordt steeds vaker gezien als een onmisbare extra op weg naar werk of een vervolgopleiding.  

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Actieve, betrokken jongeren die iets willen betekenen, zijn van grote meerwaarde voor maatschappelijke organisaties. Jongeren kijken met een andere blik naar hun omgeving en komen met verrassende ideeën en visies op diverse vraagstukken. Door hiervan gebruik te maken kunnen organisaties hun aanbod passender maken en betere resultaten behalen. Daarnaast helpt deze MDT bij het opbouwen van een netwerk van jongeren die zich mogelijk blijvend als vrijwilliger willen inzetten of potentieel geschikt zijn als werknemer. Met deze MDT ontwikkelen jongeren zich tot actieve burgers die zich blijvend inzetten voor de maatschappij.

Doelgroep

Jongeren van 14 tot 27 jaar

Regio

Schiedam, Nissewaard

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website