Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

In iedere stad zijn twee jonge MDT-pioniers van YourCube actief. Jongeren bespreken met die pioniers wat hun doelen zijn en wat ze verwachten van hun MDT. Vervolgens zoeken de pioniers een plek of activiteit die daarop aansluit. De richtlijn is dat jongeren vervolgens minimaal honderd uur aan de slag gaan, verspreid over een zelfgekozen periode. Maar ze kunnen ook ervoor kiezen eenmalig of voor een korte periode maatschappelijk actief te zijn. Dat mogen ze alleen doen, maar ook samen met een buddy of in een groep. 

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Doe je mee met YourCube, dan ontdek je wat je leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Deelnemers ontwikkelen nieuwe, handige sociale en zakelijke vaardigheden en oriënteren zich (alvast) op een studie of baan. Ze krijgen de mogelijkheid om onder goede begeleiding te werken aan hun eigen ontwikkelingsdoelen. En aan het einde van hun werk krijgen ze een MDT-certificaat en Europass. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Dit project maakt de jongeren meer sociaal betrokken; het levert een nieuwe generatie gemotiveerde vrijwilligers op die bijdragen aan de participatiesamenleving. Iedere deelnemer heeft invloed op zijn of haar omgeving, waardoor de groep jonge vrijwilligers groeit en groeit. Organisaties krijgen de kans om gedreven jongeren te vormen en op te leiden. Én ze kunnen het enthousiasme, de betrokkenheid, de creatieve ideeën en de energie van de deelnemers benutten.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe laten we de maatschappelijke diensttijd optimaal aansluiten op de doelen en wensen van jongeren?
  • Hoe verbinden we jongeren en organisaties of plekken voor vrijwilligerswerk aan elkaar?

Doelgroep 

Jongeren tussen 13 en 30 jaar

Regio

Amersfoort, Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag, Gouda, Veenendaal, Ede 

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website