Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Via het onderwijs worden praktisch opgeleide jongeren en kwetsbare jongeren geworven. Zij bepalen zelf voor wie en hoe ze zich willen inzetten en voeren hun project alleen of met een groepje uit. Een voorbeeld van zo’n project is de organisatie van een expositie van werken van kunstenaars met psychische klachten, om het stigma te doorbreken. De jongeren worden in hun project ondersteund via twee workshops en krijgen het hele traject begeleiding van onder meer hun docenten en peercoaches (die zelf ook via Young Impact in actie zijn gekomen en als inspirerend rolmodel hun ervaring willen inzetten). Na het traject (3-6 maanden) nemen ze deel aan Young Impact Day, waar ze duizenden andere jonge impactmakers ontmoeten. Hier vieren ze hun impact met bekende artiesten en influencers en krijgen ze een podium voor hun succes. 

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Jongeren leren diverse praktische vaardigheden, zoals plannen, samenwerken en netwerken. Verder verbreden ze hun blik op de samenleving en doen ze belangrijke praktijkervaring op in het werkveld van hun interesse. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De methodiek van Young Impact zorgt ervoor dat iedere jongere mee kan en wil doen, en draagt zo bij aan een inclusieve samenleving. Doordat ze bovendien hun wereld vergroten en meer begrip ontwikkelen voor anderen, bevordert Young Impact de sociale cohesie op lokaal niveau. Ook boort het project een potentieel aan jonge vrijwilligers aan voor maatschappelijke organisaties.

Doelgroep

Jongeren van 14 t/m 27 jaar in 3 categorieën: 
- studenten mbo
- leerlingen vso
- peercoaches
- werkzoekenden

Regio/gemeente(n)

Landelijk, door samenwerking met onderwijsorganisaties in het mbo en vso. 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website