Jongeren zetten zich in voor een duurzaam Nederland door mee te werken aan een project van een milieuorganisatie. Nadat ze solliciteren, gaan ze onder begeleiding op zoek naar een passend project. Deelnemers kunnen een maand lang minstens 1 dag per week meewerken, óf 6 maanden 1 of 2 dagen per week. Ze bereiden bijvoorbeeld het klimaatfestival van Milieudefensie voor of draaien volwaardig mee in het campagne-/projectteam van Fossielvrij NL. Iedereen krijgt een passende, met jongeren ontwikkelde training, inspiratiesessies, denktanks en coaching. Extra leuk: jonge professionals van verschillende organisaties leveren een bijdrage.
Alle deelnemers maken kennis met maatschappelijke organisaties, campagnevoeren en het agenderen van belangrijke maatschappelijke thema’s. Ze geven zelf aan wat ze willen leren en doen veel kennis en ervaring op. Dit, plus een certificaat, persoonlijke aanbeveling en uitgebouwd netwerk helpt in de zoektocht naar een mooie baan. En daar komt nog inspiratie en vertrouwen bij om te bouwen aan een duurzaam Nederland.
Dat een brede groep jongeren actief meedenkt over klimaatvraagstukken, is essentieel voor de toekomst. Zij hebben de toekomst. Dit project geeft hieraan een impuls. Door jongeren een belangrijke rol te laten spelen binnen projecten en campagnes verbreedt de scope van de projecten en komt er meer impact in het maatschappelijk debat. De onderwerpen die organisaties belangrijk vinden, komen hoger op de politieke agenda. Ook merken jongeren dat hun bijdrage iets teweegbrengt in de samenleving.
Jongeren van 18 tot 30 jaar (hbo-niveau),van alle etnische achtergronden, die willen werken aan een groene toekomst.
Landelijk