Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Een project opzetten, een activiteit organiseren of meelopen bij een organisatie. Er is van alles mogelijk in dit project. Zolang er maar een persoonlijk en maatschappelijk belang is en er 80 uur wordt deelgenomen in een halfjaar. Op basis van de eigen interesses bepaalt de jongere zelf hoe de MDT eruit komt te zien. En welke plek er wordt gekozen, bijvoorbeeld een zorginstelling, ROC of cultureel centrum. Een MET Maat (jongeren die al ervaring heeft met MET) en een MET makelaar (volwassen ondersteuner) helpen hierbij.

Dit project is een verdieping en opschaling van de proeftuin Maatschappelijke Ervaringstijd. In dit vervolgproject wordt gezorgd voor ongeveer 300 MET-plekken voor, door en met kwetsbare jongeren.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Een zinvolle inzet, de kans zichzelf verder te ontwikkelen, de samenleving te laten zien en ervaren dat zij ertoe doen, én veel plezier door meetings en festivals met de andere deelnemers. Jongeren krijgen een steuntje in de rug om positieve ervaringen op te doen en meer verbinding te krijgen met de maatschappij. Daarnaast krijgen ze een kleine financiële vergoeding en een gecertificeerde MET-Europass met daarop de behaalde vaardigheden en competenties.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Met dit project doen ook jongeren in een meer kwetsbare positie ervaring op met vrijwilligerswerk. De samenleving en organisaties in het bijzonder kunnen daardoor zelf ervaren dat kwetsbare jongeren een zinvolle bijdrage willen en kunnen leveren. Dit draagt bij aan een inclusieve samenleving.

Doelgroep

Jongeren tussen 14 en 27 jaar in een (tijdelijk) kwetsbare positie, wonend in de regio Oss

Regio/gemeente(n)

Oss

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website