Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Time of Your Life wil 100 jongeren die aan de zijlijn staan stimuleren om hun dromen te uiten en hun talenten te ontwikkelen. Een jongen droomt er bijvoorbeeld van piloot te worden. Via de realistische en persoonlijke aanpak van dit programma zou de jongen gekoppeld kunnen worden aan een luchtvaartmuseum, waar hij rondleidingen kan geven. Het matchen vindt plaats in een app, waar jongeren en organisaties (uit het netwerk van de vijf initiatiefnemers) een profiel kunnen aanmaken en op zoek kunnen gaan naar een match. Jobcoaches begeleiden de jongeren om de matches tot een succes te maken. De deelnemers weten goed van te voren wat het hen gaat opleveren. Om de stem van de jongeren mee te nemen worden binnen het programma zogenoemde adviesvangers ingezet: jongeren die getraind worden om andere jongeren te bereiken en advies bij hen in te winnen.        

Beoogde doelen/resultaten?

  • Voor de jongere

Door de positieve (leer)ervaring worden jongeren gestimuleerd om alsnog hun startkwalificatie te halen of ze stromen door naar betaald werk. Beide opties vergroten de maatschappelijke participatie van deze groep jongeren. 

  • Voor deelnemende organisaties/de samenleving

Organisaties doen ervaring op met het in dienst nemen en begeleiden van jongeren zonder startkwalificatie. Binnen de samenleving wordt de sociale cohesie vergroot doordat de jongeren een actievere rol vervullen tijdens (en na) hun MDT. 

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe bereik en motiveer je deze groep jongeren het beste?  
  • Hoe vergroot je de doorstroom van deze jongeren richting opleiding of werk?
  • Welke tools (training, informatievoorziening) zijn het meest bruikbaar om ervoor te zorgen dat deelnemende organisaties een positieve ervaring hebben met de MDT? 

Doelgroep

Jongeren in de leeftijd 16-23 jaar zonder startkwalificatie

Regio

Landelijk

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website