Projectomschrijving

Wat houdt het project in? 

Sportief type, mensen-mens of juist passie voor cultuur, natuur of techniek? En hoeveel tijd wil je besteden aan het project? Flextuin biedt jongeren veel keuzevrijheid, zodat de MDT een leuke ervaring wordt. De Young Potentials kunnen computerlessen geven aan ouderen, sportevenementen organiseren of een proefjeslab voor kinderen begeleiden. Ze sluiten vaak aan bij bestaande programma’s voor jeugd of senioren. Deelnemers worden betrokken bij conceptontwikkeling, uitvoering én verslaglegging (film en video). Coaches begeleiden de jongeren bij de activiteiten, het opdoen van (sociale) vaardigheden, het maken van keuzes en discipline. Er worden diverse teams opgericht: ‘Events’, ‘Social Media’ en ‘Planning en Controle’. Een van de jongeren wordt aangesteld als teamcaptain en vertegenwoordigt de behoeften van het team in de projectgroep, die verder bestaat uit de coaches en samenwerkingspartners.

Beoogde doelen/resultaat

  • Voor de jongeren

Jongeren hebben veel te winnen: ze krijgen voldoening na het zien van gelukkige gezichten, ontwikkelen hun talenten en hun maatschappelijke betrokkenheid groeit. Daarnaast ontvangen ze een vrijwilligersvergoeding en kunnen ze hun cv boosten door de certificaten die ze ontvangen.

  • Voor de deelnemende organisaties/de samenleving

Door hun frisse, creatieve blik zijn Young Potentials waardevol voor de samenleving. Daarnaast worden professionals bij de betrokken organisaties ontlast, doordat de jongeren zich actief inzetten. Deelnemers ontwikkelen verantwoordelijkheidsgevoel en sociale vaardigheden die belangrijk zijn om goed te functioneren binnen de samenleving.     

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • In hoeverre draagt de MDT bij aan persoonlijke vorming? 
  • Lukt het om ook jongeren te bereiken die niet vanzelfsprekend deelnemen? Hoe wel/niet?
  • Hoe kunnen bij de evaluatie naast de jongeren ook de kinderen van de naschoolse activiteiten, de senioren en de samenwerkingspartners worden betrokken? 

Doelgroep 

Jongeren van 16-26 jaar, met name in kwetsbare situaties

Regio

Haaglanden/Rijnland

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website