Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Jongeren krijgen de mogelijkheid om dromen (‘challenges’) waar te maken waar zij impact mee willen maken. In totaal volgen 25 jongeren per gemeente een kick-off-week met inspirerende sessies en motiverende gesprekken. Daarna start een periode van 6 maanden waarin de jongeren wekelijks bij elkaar komen en 2 tot 3 uur besteden aan het bedenken en creëren en vervolgens het uitvoeren van hun challenges. Ze organiseren bijvoorbeeld een swingbingo voor eenzame senioren of maken een rap om aandacht te vragen voor een schonere wereld. Na 6 maanden vieren de jongeren hun successen tijdens een eindgala met prijsuitreiking.

Dit is een vervolg op de proeftuin The Real Social. De werkwijze is aangepast met ‘lessons learned’ en er zijn nieuwe partners aangesloten, die nieuwe kennis en ervaring inbrengen.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Deelnemers werken aan vaardigheden en maken kennis met nieuwe beroepen en sectoren, vergroten hun netwerk en leren allerlei (soft) skills tijdens workshops. Ze doen interessante ervaringen op die mooi staan op hun cv en krijgen het gevoel van meerwaarde te zijn voor de maatschappij. Verder krijgen ze een klein activiteitenbudget en worden ze geïnspireerd en gestimuleerd door leuke coaches.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Met hun projecten dragen de jongeren bij aan de aanpak van belangrijke maatschappelijke thema’s als eenzaamheid, overgewicht en integratie. Daarnaast krijgen netwerkpartners en organisaties inzicht in de belevingswereld van jongeren. Voor kwetsbare groepen wordt de stap naar onderwijs of werk verlaagd, waardoor zij minder beroep doen op instanties en uitkeringen. Zo draagt The Real Social Next Level bij aan een sterkere economie en een inclusieve samenleving.

Doelgroep

Jongeren van 14 t/m 27 jaar

Regio/gemeente(n)

Alphen aan den Rijn, Delft, Den Haag, Lansingerland, Leiden, Hilversum, Rijswijk Rotterdam Noord/West, Schiedam-Vlaardingen, Vlissingen, Zoetermeer.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website