Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Voor jongeren met een verstandelijke beperking is het niet zo vanzelfsprekend om een maatschappelijke diensttijd te vervullen. Tijd om daar verandering in te brengen, vonden de initiatiefnemers. Zij maken een match tussen een jongere mét en een jongere zonder een verstandelijke beperking, die als duo The Dream Challenge aangaan. Die uitdaging is gebaseerd op de droom van de verstandelijk beperkte jongere en heeft een maatschappelijke impact. De jongeren kiezen hun partners zelf en gaan onder begeleiding van trainers van de academie voor Zelfstandigheid én met een werkkapitaal van €500 van start. Zo zijn de jongeren niet alleen van betekenis voor elkaar, maar ook voor hun omgeving – een echt dreamteam! 

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Voor deelnemers met een verstandelijke beperking is het project een mooie kans om een droom te verwezenlijken, maar ook voor de andere jongeren is het waardevol. Hun samenwerkingsvaardigheden en inlevingsvermogen worden op de proef gesteld, wat hen klaarstoomt voor de arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen ze kosten voor reizen en smartphonegebruik vergoed, krijgen ze een getuigschrift én toegang tot online trainingen.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Met dit project hebben ’s Heeren Loo en de academie voor Zelfstandigheid een inventieve manier gevonden om hun jongeren een nieuwe impuls te geven en verder te laten deelnemen in de samenleving – iets wat de samenleving zelf natuurlijk ook ten goede komt. 

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe kunnen we dit project nog meer inrichten op het verwerven van leerervaringen om het concept maatschappelijke diensttijd nader in te richten?
  • Welke begeleiding werkt wel, wat werkt niet?

Doelgroep

Jongeren van 16 t/m 27 jaar door het hele land, met en zonder verstandelijke beperking

Regio

Nationaal

Meer informatie

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website