Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik? Dat zijn de vragen die de Start Academy centraal stelt, met als doel jongeren binnen 18 weken een studiekeuze te laten maken die écht bij ze past. Op basis van persoonlijke voorkeuren en de uitkomst van een studiekeuzegesprek gaan de jongeren 3 van de in totaal 10 domeinen van studies verder onderzoeken. Dit doen ze door binnen elk van deze 3 domeinen één dag vrijwilligerswerk te doen. Het matchen van de vacatures gebeurt door de Vrijwilligerscentrale Nijmegen en Arnhem. Deze werkervaring helpt de jongeren bij de oriëntatie op een studie of beroep en draagt bij aan hun persoonlijke zoektocht. Het doel is om te komen tot een intrinsiek gemotiveerde keuze voor de toekomst.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Na deelname aan de Start Academy weten deelnemers wat ze willen, en kunnen ze dit onderbouwen. Deelnemers hebben concrete werkervaring opgedaan en hebben hierdoor een netwerk opgebouwd binnen hun interessegebied. Dit kan in de toekomst helpen bij het vinden van een stageplaats of een (bij)baan. Ook bouwen de deelnemers van de Start Academy een portfolio op waarin Sociaal Ondernemerschap een belangrijke plek krijgt.

  • Voor de deelnemende organisaties

Doordat jongeren de tijd en ruimte nemen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling, stil te staan bij wat werkelijk belangrijk is om vervolgens een weloverwogen keuze voor de toekomst te maken, levert de Start Academy een positieve bijdrage aan het mentale welzijn en de veerkracht van jongeren. Wanneer jongeren een intrinsiek gemotiveerde studiekeuze maken, verminderen studie-uitval, switchen en langstuderen.

Onderzoeksvragen voor het project MDT

  • Wat is het effect van de MDT bij de jongeren?
  • Wat is het effect van de MDT op de betrokken maatschappelijke organisaties?
  • Wat zijn de ontwerpprincipes bij het vormgeven van de MDT?
  • Wat is het effect van de MDT op de positie van de Start Academy binnen de HAN?

Doelgroep

Jongeren van 16 tot 24 jaar (die een studiekeuze moeten maken)

Regio

Gelderland

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website