Projectomschrijving

De MDT-reis

Jongeren trekken tijdens deze MDT in 4 maanden tijd het sprintje van hun leven. Ze leren wat hun sterke punten zijn en hoe ze deze kunnen inzetten voor projecten bij maatschappelijke (jongeren)organisaties.  

Waar de jongeren aan de slag gaan en wat ze gaan doen, hangt af van hun eigen voorkeuren en wensen. Ze kunnen kiezen uit verschillende thema’s zoals seksualiteit & gezondheid, politiek & bestuur, klimaat & duurzaamheid en sport & onderwijs. Samen met hun begeleider bepalen ze hoe en waar zij hun vliegende start willen maken. Dat kan van alles zijn. Van de organisatie van een bingo bij een verzorgingshuis of een feest voor hun wijk tot een onderzoek naar bewustzijn over gezond leven.

Naast goede begeleiding bij de werkzaamheden krijgen de jongeren trainingen en masterclasses op maat. Ook doen ze werkbezoeken bij organisaties als het RIVM of Milieudefensie. Door filmpjes te maken, interviews te doen of belangrijke vergaderingen bij te wonen, leren jongeren hoe het is om positieve impact te maken. Aan het einde van deze MDT ontvangen jongeren een Sprint-certificaat voor hun deelname.

Betekenis

  • Voor jongeren

Meedoen met deze MDT levert jongeren veel op. Ze krijgen nieuwe vrienden met wie ze samen hun Sprintje trekken. Daarnaast leveren de werkbezoeken bij andere maatschappelijke organisaties zoals de SER of het RIVM ook waardevolle contacten op. Zo vergroten ze hun sociale én zakelijke netwerk. De praktijkgerichte trainingen geven een enorme boost aan hun persoonlijke ontwikkeling. Sprint II geeft de carrière van de jongeren kortom een stevige kickstart!

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De deelnemende organisaties krijgen met de deelnemende Sprinters flink wat extra capaciteit. Nog belangrijker: de frisse blik van de jongeren biedt de organisaties nieuwe perspectieven op bestaande thema’s. Dit helpt hen om inhoudelijk te innoveren. Ook geven de Sprinters organisaties belangrijke input over wat jongeren aanspreekt en hoe ze hen ook in de toekomst bij hun organisatie kunnen betrekken en inzetten. Tot slot wordt dit Sprint-traject gestandaardiseerd zodat ook andere organisaties, ondernemingen en onderwijsinstellingen dit kunnen gebruiken om jongeren maatschappelijk actief te maken en/of de talentontwikkeling van jongeren te stimuleren.
Deze MDT stelt jongeren in staat om zich blijvend voor de samenleving in te zetten op een manier die zowel effectief als leuk is.

Doelgroep

Jongeren tussen de 16-24 jaar

Regio

Haarlem, Leiden en Bollenstreek, Groot-Amsterdam, Groot-Rijnmond, Het Gooi en Vechtstreek, Midden-Noord-Brabant, Noord-Overijssel, Noordoost-Noord-Brabant, (Oost)Groningen, Zeeland, Twente, Utrecht, Zuidwest-Overijssel

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website