Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Steeds meer mensen willen als ondernemer bijdragen aan het oplossen van maatschappelijke problemen. Deelnemers ervaren binnen dit project dat ondernemerschap en een maatschappelijke impact maken perfect samengaat en dat dit helemaal niet moeilijk is! Er zijn verschillende ‘tracks’: trajecten. De Young Impact Factory (YIF) start met een SmartUp-track van een maand, waarin de deelnemers via workshops en trainingen leren over sociaal ondernemerschap. Ook gaan ze op inspiratietour langs verschillende sociale ondernemingen. Daarna kiezen deelnemers zelf de track die het beste bij hem of haar past. Dat kan een Meewerk-track zijn, waarin hij drie maanden meewerkt in een sociale onderneming van zijn keuze. Of een Project-track, waarin hij binnen een sociale onderneming zelf een project kan opzetten en uitvoeren (bijvoorbeeld het bouwen van een app). En tot slot is er de Startup-track, waarin de deelnemer zijn eigen idee ontwikkelt en opzet. Aan het einde van deze track pitcht hij zijn idee aan een jury en kan hij zelfs startfinanciering winnen.

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor de jongeren

Sociaal ondernemerschap geeft jongeren de kans om op een ondernemende en onafhankelijke manier een maatschappelijke bijdrage te leveren. Als ze een track succesvol hebben voltooid, krijgen ze een certificaat van de Social Impact Factory. Dat kan helpen bij het solliciteren naar een baan. Ze doen werkervaring op en ontwikkelen vaardigheden die je nodig hebt om een eigen onderneming op te zetten.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Voor sociale ondernemers is deze proeftuin waardevol, omdat jonge mensen hun bedrijf verder kunnen helpen en hun missie versterken. Ook de maatschappij heeft er baat bij, omdat jongeren leren hoe ondernemerschap en maatschappelijke waarde creëren samen kan gaan.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Hoe leerzaam vinden de jongeren de Young Impact Factory?
  • Hoe tevreden zijn ondernemers over de inzet van deelnemers in hun organisatie?

Doelgroep 

Alle geïnteresseerde jongeren, opleidingsniveau, achtergrond en ervaring maakt niet uit. 

Regio

Landelijk

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website