Projectomschrijving

MDT-reis

Studenten of net afgestudeerden op hbo- of wo-niveau kunnen hun MDT invullen met een SDG-Traineeship waarin zij meewerken aan duurzame ontwikkelingsdoelen. SDG staat voor ‘Sustainable Development Goals’. De jongeren volgen trainingen over werken aan duurzaamheid en helpen als junior duurzaamheidsadviseur mee aan het realiseren van wereldwijde doelen voor een duurzame toekomst. Denk aan projecten voor het tegengaan van voedselverspilling, de ontwikkeling van duurzame kleding, of het omscholen van vluchtelingen. De jongeren doen hun traineeship in opdracht van gastorganisaties uit de netwerken van het SDG House Amsterdam, The Rock Group en hun partners. De gastorganisatie formuleert een concrete, afgebakende opdracht voor een jongerenprojectteam van ongeveer 6 jongeren. Een project duurt 4 maanden en de jongeren werken gemiddeld 1 dag per week. Ze krijgen een intensieve training en begeleiding van  duurzaamheidsprofessionals van The Rock Group.

Betekenis

  • Voor jongeren

De trainees maken kennis met de ‘Sustainable Development Goals’ van de Verenigde Naties, zoals afval verminderen en recyclen of overal betaalbare en duurzame energie leveren.
Zij leren op een professionele, ondernemende manier werken aan duurzaamheid. Dit is waardevol voor hun traineeship én voor hun verdere carrière.
Alle jongeren worden gekoppeld aan een passend project in hun eigen omgeving.  Het grootste deel van het werk voeren de trainees uit als team; samen brengen zij het project tot een goed einde. Elk traineeship begint en eindigt met een groot netwerkevenement met interessante organisaties. Zo hebben de trainees de kans om gelijk te werken aan hun netwerk en cv.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Het SDG Traineeship is waardevol voor de trainees, maar ook voor de gastorganisaties. Zij profiteren immers van de frisse kijk en adviezen van de jonge professionals. Ook de maatschappij heeft baat bij de SDG Traineeships: de jongeren helpen namelijk duurzame ontwikkelingsdoelen te realiseren die essentieel zijn voor de hele samenleving. Zodoende is het SDG Traineeship een mooie kans voor alle betrokken partijen.

Doelgroep

Jongeren van 18-27 jaar

Regio

Landelijk

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website