Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

Wie meedoet aan dit project, wordt een Rotterdamse Held. Jongeren hebben eerst een kennismakingsgesprek met UVV, die de jongeren werft via scholen, jongerenorganisaties, campagnes en social media. Op basis van interesses, wensen en tijd kiest de jongere een MDT-plek. Jongeren kunnen kiezen uit meer dan 350 verschillende MDT-plekken zoals de Voedselbank, een taalproject, sportclub of maatjesprojecten bij mensen thuis. Deelnemen in het social media & pr-team van Rotterdamse Helden kan ook. 

Dit project is een voortzetting van Rotterdamse Helden 1.0. Er worden meer partners gemotiveerd om MDT-plekken te creëren. Ook worden alle partners ondersteund om zo goed mogelijk aan te sluiten bij jongeren. Hiervoor wordt de toolkit ‘Rotterdamse Helden’ ontwikkeld. Het doel is om minimaal 500 jongeren in te zetten. De methodiek voor het werven, matchen, begeleiden, trainen en waarderen van jongeren wordt gaandeweg doorontwikkeld. 

Doelen/beoogd resultaat

  • Voor jongeren

Een ander helpen geeft allereerst een goed gevoel. Daarnaast draagt het bij aan persoonlijke ontwikkeling, het zorgt voor meer zelfvertrouwen en het levert nieuwe kennis en vaardigheden op – mooi voor op het cv. En dan zijn er ook nog interessante workshops en meet-ups, een goodiebag, kerstpakket en reiskostenvergoeding. Bovendien vallen er digitale Heldenpunten te verdienen; die zijn inwisselbaar voor leuke cadeaus. De mening van de jongeren wordt heel serieus genomen en iedereen krijgt goede begeleiding.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

De helden zetten zich in voor kwetsbare Rotterdammers en dragen zo bij aan een sterkere samenleving. Een positieve ervaring met MDT vergroot de kans dat jongeren zich ook in de toekomst zullen inzetten voor anderen. Jongeren maken bovendien kennis met werkvelden waar een tekort aan personeel is, zoals de zorg en het onderwijs. Ten slotte mag iedere organisatie in Nederland gebruikmaken van de methodiek van Rotterdamse Helden. 

Doelgroep

Rotterdamse jongeren van 14 tot 27 jaar

Regio/gemeente(n)

Rotterdam

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website