Projectomschrijving

MDT reis

In dit project werken jongeren aan maatschappelijke goede doelen bij diverse organisaties. Door de inzet van een breed netwerk van lokale samenwerkingspartners is er voor elke jongere iets te doen en te kiezen.

Deze MDT-reis start met een digitale talentenscan waarin jongeren met een vaste coach hun dromen en wensen inventariseren. Ontdekken of een baan bij de politie iets voor je is bijvoorbeeld. Of ervaring opdoen bij een Almeers bedrijf. Wie meer een doener is kan maaltijden verzorgen voor jongeren en gezinnen.

Vast onderdeel van deze MDT zijn trainingen die jongeren helpen hun talenten verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te leren. Zoals omgaan met tegenslag of samenwerken met anderen. Deze MDT-reis wordt afgesloten met een feestelijke bijeenkomst waar de jongeren een certificaat krijgen. Dankzij de uitbreiding van het lokale netwerk kan dit project worden aangeboden aan 365 jongeren, een opschaling van maar liefst 500%. De jongeren zetten zich in voor 80 uur, verspreid over 3 tot 6 maanden. Dit project is een vervolg op de proeftuin Jongeren Maatschappelijk Waardig en Vaardig.

Betekenis

  • Voor jongeren

“Nice om wat te doen voor een ander!”, zegt Kevin, een van de jongeren die voor dit project meedacht over een passend aanbod voor jongeren. Jongeren doen hiermee unieke ervaringen op en ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. De waardering die ze krijgen voor hun inzet vergroot hun gevoel voor eigenwaarde. En de skills die ze leren helpen bij een studie, een bijbaan of andere keuzes voor de toekomst. Als bewijs voor hun inzet en betrokkenheid ontvangen zij een certificaat. Een mooi sieraad voor hun cv waarmee ze voor de dag kunnen komen.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Dankzij de inzet van de jongeren kunnen de deelnemende organisaties veel meer werk verrichten. Bovendien kunnen zij profiteren van de frisse kijk die jongeren op hun organisatie hebben en de jongeren warm maken voor hun werkveld. Voor de gemeente Almere betekent MDT een uitnodiging aan jongeren om betrokken te zijn en hun talenten en kwaliteiten in te zetten voor de Almeerse samenleving.

Doelgroep

Jongeren van 14-27 jaar, met extra aandacht voor jongeren die dat nodig hebben.

Regio

Almere

 

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website