Projectomschrijving

Van een zaalvoetbaltoernooi voor basisscholieren, estafettespelen in de wijk tot hockeyclinics. Een klimtraining voor nieuwe leden of activiteiten tijdens op de middelbare school. Het livestreamen van bandjes die tijdens de lockdowns maanden niet konden optreden. MDT Pak de VIBE heeft in Eindhoven, en omliggende gemeenten, honderd jongeren in beweging gebracht! En… zeventig procent van de deelnemers gaat nu vaker vrijwilligerswerk doen!
De 100 jongeren van 14-20 jaar werden begeleid door jonge talenten uit het jeugdwerk en de sport én jeugdwerkers van Dynamo Jeugdwerk. Ze trokken letterlijk de stad in door eerst hun workshops bij sportverenigingen en in stedelijk jongerencentrum en podium Dynamo te volgen.

In kleine groepen, met jongeren die ze vaak nog niet kenden. De deelnemers stroomden in op basis van interesse en dat leverde nieuwe vriendschappen op, extra belangrijk na de maanden van lockdowns.
Zowel op persoonlijk vlak als voor de deelnemers aan hun activiteiten maakte MDT veel verschil. Ze hebben zelfvertrouwen opgedaan en vinden het fijn dat ze iets voor een ander konden doen, waarvoor ze ook waardering kregen. Meerdere scholen, sportverenigingen én jongeren hebben gevraagd of we in de toekomst vaker MDT willen aanbieden.
Met name de structuur van eerst samen vakinhoudelijke workshops volgen en daarna met hulp van elkaar en de coaches de activiteiten opzetten, slaat goed aan. Jongeren blijken hierdoor volgens de jeugdwerkers veel vaker bereid om vrijwilligerswerk te blijven doen. Zoals een jongere zei: 'Ik keek er telkens weer naar uit!'

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website