Projectomschrijving

In Operatie Vrijheidsschrijvers interviewden jongeren in buddyparen een veteraan. Onder begeleiding van een kunstenares maakten ze een creatieve vertolking van zijn of haar verhaal. Door in gesprek te gaan met een veteraan die de oorlog van dichtbij heeft meegemaakt, zijn ze zich meer bewust geworden van de betekenis van 75 jaar vrijheid. Ook was er iedere week een activiteit die de jongeren meer kennis en vaardigheden gaf, zoals een historische workshop, workshop storytelling en workshop kunst en samenwerken.

Naast maatschappelijke bewustwording van jongeren en het stimuleren van hun persoonlijke ontwikkeling wilde Operatie Vrijheidsschrijvers ook ‘jong en oud met elkaar verbinden’. Dat is in alle facetten gelukt. De jongeren hadden onderling (online) contact, gingen meerdere keren in gesprek met een veteraan en werden gecoacht door een militaire peer-to-peer begeleider. Tijdens de eindexpositie hebben jong en oud elkaar in het echt ontmoet.

Wilt u meer weten over dit project? Deelnemers Schoutje en Vera en projectleider Carmen vertellen over hun ervaringen in dit interview.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website