Projectomschrijving

Wat houdt het project in?

In vier steden in Nederland biedt Resto VanHarte een leergang sociaal ondernemerschap aan. In iedere stad gaan vijftien jongeren samen een nieuw ontmoetingscentrum voor jongeren opzetten. Hoe ze dat doen, mogen ze zelf weten, als er maar samen wordt gekookt en gegeten. De eerste stap bestaat uit een lokale bootcamp waar aangemelde kandidaten twee dagen getoetst worden. Hieruit komen per stad 15 kandidaten die zich 6 tot 9 maanden 1 tot 2 dagen per week inzetten. Onder begeleiding van een coach maken ze een plan van aanpak, waarin ze niet alleen de locatie kiezen, maar ook de look&feel bepalen en beslissen over zaken als pr, begroting en programma. Rekening houden met de mogelijkheden, beperkingen en behoeften van de omgeving speelt hierbij een sleutelrol. 

Doelen/beoogd resultaat 

  • Voor de jongeren

Jongeren leren onder professionele begeleiding alles over sociaal ondernemerschap. Ook maken ze een eigen bedrijfsplan, waarbij ze in de uitwerking begeleid worden door Starters4Communities. Zo kunnen ze na de MDT zelf aan de slag als sociaal ondernemer. 

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Het project leidt niet alleen tot 4 nieuwe ontmoetingsplaatsen voor jongeren. Het laat de organisatie ook zien hoe zij een platform kan bieden waar jongvolwassenen aan hun ambities kunnen werken.

Onderzoeksvragen voor het concept MDT

  • Is het mogelijk om in combinatie met de reguliere bedrijfsvoering van Resto VanHarte jongvolwassenen te motiveren?
  • Kunnen we hen in de gelegenheid brengen om te starten als sociaal ondernemer?
  • Kunnen we een werkmethode ontwikkelen die uiteindelijk broedplaatsen voor nieuwe sociaal ondernemers creëert? 
  • En kan die als inspiratiebron en communicatieplatform dienen voor potentiele MDT-ers, jongvolwassen vrijwilligers en maatschappelijke partijen in de stad en/of regio?

Doelgroep 

Alle jongeren van 18 t/m 27 jaar met een (sociale) ondernemersdrive

Regio

Rotterdam, Zwolle, Enschede en Groningen

Meer informatie

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website