Projectomschrijving

De MDT-reis

Missie 030 is een route voor jongeren van verschillende achtergronden en leeftijden naar een (groter) netwerk en meer kansen op een waardevolle plek in de maatschappij. 20 weken lang doen ze mee aan groepstrainingen, persoonlijke talentontwikkeling, coaching, krijgen ze veel inspiratie en zetten ze zich vrijwillig in voor de samenleving.
De MDT-reis is zo opgezet dat de jongeren vooral leren door te doen. Ze kunnen kiezen uit 3 programmalijnen. In het programma sport & events gaan ze aan de slag met een zelfgekozen project/evenement bij een maatschappelijke (sport)organisatie.
In de support-track impact-ondernemerschap gaan ze al de geleerde kennis en vaardigheden in de praktijk toepassen bij bestaande impactgedreven organisaties. Hierdoor kan die organisatie meer impact maken op de langere termijn en leren de deelnemers ook van ondernemers en organisaties.

Dit project is een vervolg op de succesvolle proeftuin MIssie 030.

Betekenis

  • Voor jongeren

Met meer zelfkennis op zak, kunnen jongeren keuzes maken die beter bij hun passen. Door middel van persoonlijke coaching, intensieve begeleiding en persoonlijk leiderschap trainingen krijgen de jongeren meer inzicht in hun talenten, kwaliteiten, dromen, doelen, drijfveren en kernwaarden. Ze werken aan competenties als ondernemerschap, persoonlijk leiderschap, creativiteit, en communiceren, doen veel inspiratie op en ook belangrijk, hebben plezier. Daarnaast vergroten ze hun netwerk dankzij de vele ontmoetingen met de andere jongeren, (oud-)deelnemers aan andere programma’s en sociale organisaties. Het programma en bijbehorende certificaat zorgt voor een boost op hun CV en vergroot hun kansen op de arbeidsmarkt.

  • Voor de deelnemende organisaties en/of de samenleving

Jongeren leren in een vroeg stadium de betekenis van maatschappelijke betrokkenheid en zetten zich vrijwillig in voor een ander. De gemeente onderschrijft het belang van het versterken van gelijke kansen voor jongeren.
De meerwaarde voor maatschappelijke organisaties is per organisatie anders. De inbreng van jongeren zorgt bijvoorbeeld voor het kunnen organiseren van (extra) activiteiten, nieuwe inzichten, efficiënter werken, kostenbesparingen en meer inzicht in de behoeftes van de doelgroep.

Doelgroep

Jongeren van 14 tot 27 jaar (voor de startup- en support-track Impact ondernemerschap: 16-27 jaar) die zich persoonlijk willen ontwikkelen, nieuwe mensen en organisaties willen ontmoeten of ervaring willen opdoen met vrijwilligerswerk.

Regio

COROP-gebied  Utrecht: Amersfoort, Baarn, De Bilt, Bunnik, Bunschoten, Eemnes, Houten, IJsselstein, Leusden, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, Renswoude, Rhenen, De Ronde Venen, Soest, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Vianen, Wijk bij Duurstede, Woerden, Woudenberg en Zeist.

Naar boven
Direct naar: InhoudDirect naar: NavigatieDirect naar: Onderkant website